tag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post3500341685170317092..comments2023-03-24T10:21:00.781+01:00Comments on facet z nożem: Focaccia: hołd dla glutenufacet z nożemhttp://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-24209570980644611192016-10-02T09:02:06.281+02:002016-10-02T09:02:06.281+02:00I wszystkim opowiadałem skąd ten przepis :-)))I wszystkim opowiadałem skąd ten przepis :-)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09539514080918014671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-36477983834870550642016-10-02T09:01:21.748+02:002016-10-02T09:01:21.748+02:00Wczoraj zrobiłem dla moich gości. Zrobiłem wiele f...Wczoraj zrobiłem dla moich gości. Zrobiłem wiele fajnych rzeczy ale najbardziej byłem dumny z tych chlebków. Wszystkim opowiadałem jakie to łatwe i co chwile je dotykałem i wąchałem. Genialne. Od wczoraj zagościły na stałe w mojej kuchni:-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09539514080918014671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-40218147499674708782015-08-02T18:48:49.260+02:002015-08-02T18:48:49.260+02:00Też mi się wierzyć nie chciałoTeż mi się wierzyć nie chciałofacet z nożemhttps://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-26792129472028425522015-07-27T17:59:21.618+02:002015-07-27T17:59:21.618+02:00Właśnie wróciłam do życia po roku diety bezgluteno...Właśnie wróciłam do życia po roku diety bezglutenowej. Pierwszy kęs chleba, pierwsza drożdżówka. Mówię Wam, tego się nie da opisać! Ale muszę przyznać, że ten rok bez glutenu (to nie była fanaberia, szukałam przyczyny dolegliwości, która okazała się leżeć raczej w mleku) wiele mnie nauczył. Miłość do kaszy jaglanej została, bardzo cenię sobie ciasta z mielonych orzechów albo migdałów zamiast mąki. Poznałam rozmaite mąki i ich właściwości i wiem, że ta wiedza mi się przyda. Ale focaccię po prostu kocham! To jest danie główne mojej podróży poślubnej. Próbowałam rozmaitych przepisów, ale żaden nawet nie zbliżył się do tego, co jedliśmy we Włoszech (półwysem Portofino)... Przeczuwam, że tajemnica tkwi w warstwie oliwy na wierzchu, która tworzy niesamowitą chrupiącą skorupkę i bardzo wysokiej temperaturze wypiekania... Spróbuję Twojego przepisu, może uda się przywołać tamten smak! :) A tymczasem piekę tartę z rydzami (u mnie z kurkami) z Twojego przepisu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01994715997485281808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-30215678690044668372015-07-20T18:53:52.333+02:002015-07-20T18:53:52.333+02:00Jej, czyli co: 4 razy składam/zakładam, raz odwrac...Jej, czyli co: 4 razy składam/zakładam, raz odwracam, powtórka z rozrywki I JUŻ?!Marzynia Mamciahttps://www.blogger.com/profile/09468413075210409220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-83070745516034336202015-07-18T18:41:20.935+02:002015-07-18T18:41:20.935+02:00Cudowny przepis :) Uwielbiam celebrować pieczenia ...Cudowny przepis :) Uwielbiam celebrować pieczenia chleba, moja kuchnia bez glutenu byłaby bardzo, bardzo smutna...ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-66100801918790868512015-07-18T17:24:39.389+02:002015-07-18T17:24:39.389+02:00Wyglądają pysznie :)Wyglądają pysznie :)Szybko Tanio Smaczniehttps://www.blogger.com/profile/17027329523782298730noreply@blogger.com