tag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post2039596819608492234..comments2023-03-24T10:21:00.781+01:00Comments on facet z nożem: Uwagi z Pragifacet z nożemhttp://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-20373999544364959182012-09-27T13:25:07.709+02:002012-09-27T13:25:07.709+02:00@Beata cd.: W Pivovarskym Dumu jest trochę drożej,...@Beata cd.: W Pivovarskym Dumu jest trochę drożej, ale też nie jakoś morderczo: http://gastroinfo.cz/pivodum/index.php?content=jidlo<br />Natomiast klobasy na Vaclavskim to jakieś grosze, o ile pamiętam :) Smacznego!facet z nożemhttps://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-43379104344951914052012-09-27T13:23:27.532+02:002012-09-27T13:23:27.532+02:00@Beata: dania z kebabem są od 150 do 230 koron mni...@Beata: dania z kebabem są od 150 do 230 koron mniej więcej - ale najlepiej zobacz sobie na ich stronę: http://www.klubcestovatelu.cz/ - po lewej stronie jest menu :)facet z nożemhttps://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-38928515299120432992012-09-27T12:47:25.464+02:002012-09-27T12:47:25.464+02:00Ekonomicznie, ile trzeba mieć kasy na te pyszności...Ekonomicznie, ile trzeba mieć kasy na te pyszności??Beatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-50127630573537290122012-08-15T21:03:20.379+02:002012-08-15T21:03:20.379+02:00Bardzo ciekawa i przydatna relacja. Póki co odwied...Bardzo ciekawa i przydatna relacja. Póki co odwiedzając Pragę mam to szczęście bywać u rodziny, czyli w domu tradycyjne, ichnie jedzonko przez wujka- rodowitego Czecha ugotowane i pod nos podane ;)<br />Nie omieszkam jednak kiedyś choć w części sprawdzić polecane przez Ciebie miejsca. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06702279349023800859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-65636629794941238202012-08-15T20:09:39.383+02:002012-08-15T20:09:39.383+02:00Polska się wyłamuje, istotnie, chociaż mam wrażeni...Polska się wyłamuje, istotnie, chociaż mam wrażenie, że z roku na rok jest coraz lepiej. Żywię głęboką nadzieję, że za parę lat kulinarny krajobraz Polski stanie się bardziej spektakularny. Uważam, że jesteśmy na dobrej ku temu drodze, mimo wszytko. FANTASTYCZNEJ DALSZEJ CZĘŚCI WCZASÓW!! Będę tu zaglądać, wszak Twoje relacje rzetelne niezwykle!<br />PS ...i o winie wspominasz co bardzo mi się podoba!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-21733675105074951842012-08-15T14:45:40.942+02:002012-08-15T14:45:40.942+02:00o, tak! Tę strategię stosowaliśmy np. w Stambule, ...o, tak! Tę strategię stosowaliśmy np. w Stambule, gdzie uciekaliśmy z dala od turystycznych szlaków, w poszukiwaniu głębokich zaułków i małych knajpek, do których zaglądają tylko miejscowi. Inna sprawa, że reguła ta bardzo rzadko działa w Polsce: gastronomia małych miasteczek to zwykle piramidalne oszustwo spod znaku barszczu instant, a w najlepszym wypadku lepki syf. A jedzenie w zaułkach większych miast? No cóż, wykończy cię salmonella o ile cię tam wcześniej nie zatłuką :)<br />Pozdrawiam!facet z nożemhttps://www.blogger.com/profile/08228555136062067222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6977197456063700502.post-88343807125415919752012-08-15T11:47:46.935+02:002012-08-15T11:47:46.935+02:00Fantastyczna relacja! Mnie w Pradze uderzyły dwa ś...Fantastyczna relacja! Mnie w Pradze uderzyły dwa światy - nazwałam je 'makiecie' i 'zamakiecie', jeden pod turystów i pięknie odmalowany, drugi nienarzucający się, niebłyszczący za to autentyczny, więc fajny. Chyba podobnie jest z kuchnią i to nie tylko w Czechach ale wszędzie. Po dobre jedzenie najlepiej się udać w głębokie zamakiecie...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00541954964386931355noreply@blogger.com